VERSLAG ACTIVITEITEN

De stichting BES is een organisatie die in 2005 is voortgekomen uit het gehandicapten platform van de gemeente Meerlo-Wanssum. Met financiële steun van de gemeenten Horst aan de Maas en Venray zet de stichting BES zich in om mensen met een beperking op allerlei wijzen te ondersteunen bij diverse bewegings- en sportactiviteiten. 

 

In het jaar 2017 heeft de stichting de volgende groepen aangestuurd:

 

Een jongerengroep:

Wekelijks op maandag, van 19.00 tot 20.00 uur sport een groep jongeren vanaf 8 jaar.. Allerlei spel- en bewegingsactiviteiten worden aangeboden door vier begeleidsters. Deze groep staat o.l.v. Femke Linders. 

   

De rolstoeldansgroep: Roll for Fun!

Op donderdagavond dansen ongeveer 8 rolstoelers en 8 “staanders” er vrolijk op los in zaal Wilhelmina in Swolgen. Naast deze donderdagavond verzorgt deze rolstoeldansgroep ook tal van demo’s in onze regio en doet ze mee aan nationale danswedstrijden. Op dit moment worden er voorbereidingen getroffen voor internationale Show Dance wedstrijden onder auspiciën van de SRN (Stichting Rolstoeldansen Nederland).

  

Een dansgroep voor meervoudig gehandicapten:

Sinds 1 november 2012 is een dansgroep voor meervoudig gehandicapten toegetreden tot de stichting Bes. Deze groep danst wekelijks. De groep wordt begeleid door 4 vrijwilligers mevr. Ria Kleuskens, tevens contactpersoon en bestuurslid St. Bes.

  

Bestuur:

De stichting wordt geleid door een, geheel uit vrijwilligers bestaand, 4-koppig bestuur, enkele vacatures vacant. Het bestuur komt zo’n 6 a 7x per jaar bij elkaar.